Gençlik örgütleri Erdoğan'ı protesto edecek

Almanya'da siyasi partilerin gençlik örgütleri Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı gösteri yapacak. Aynı gün Erdoğan'a destek mitingi yapılacak olması nedeniyle önlemler arttırılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da siyasi parti ve örgütler, Köln'de pazar günü Erdoğan karşıtı gösteri düzenlemek için başvuru yaptı. Aynı gün Erdoğan taraftarları da gösteri yapacak.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Sosyal Demokrat Parti, Hür Demokrat Parti, Yeşiller ve Sol Parti'nin gençlik örgütleri, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı gösteri çağrısı yaptı. Gençlik örgütlerinin ortak çağrısı Facebook sayfalarında yayınladılar.

AK Parti ve destekçilerinin demokrasi ve insan haklarını tanımalarını isteyen açıklamada, her eleştirini darbe ile ilişkilendirilmemesi gerektiği ifade edildi. Gençlik örgütleri, idam cezasının Avrupa Birliği ve evrensel değerlerle bağdaşmadığı belirtildi.

Köln'de, pazar günü yapılması planlanan eylemin başvurusunun, emniyet tarafından reddedilebileceği aktarıldı.

AK Parti yanlısı olarak görülen Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD), pazar günü Köln'de, "Türkiye'de askeri darbe" isimli protesto gösterisi düzenleyecek. Polis gösteriye 15 bin kişinin katılmasını bekliyor.

Almanya polisi geniş güvenlik önlemleri alırken, sosyal ağlar da takibe alındı. Köln Emniyet Müdürü Jürgen Mathies, "Sosyal ağlarda neler yazıldığını da acilen anlamamız gerekiyor" dedi. Erdoğan taraftarı ve karşıtı Türkiyelilerin arasında gerginlik çıkmasından endişe ediliyor.