Trump'ın Müslüman kardeşi!

Kasım ayındaki başkanlık seçimlerine hazırlanan ABD'de, Cumhuriyetçilerin İslam karşıtı adayı Donald Trump'a beklenmedik bir destek geldi. Demokrat başkan Barack Obama'nın Müslüman olduğu bilinen üvey kardeşi, Trump'a oy verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin ilk siyahi başkanı Barack Obama'nın kardeşi Malik Obama, İslam karşıtlığıyla tepki çeken Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a oy vereceğini açıkladı. Malik Obama, Trump'ı sevdiğini ve kardeşinin liderliğinden memnun olmadığını söyledi. Malik Obama, "Trump bana hitap ediyor, gerçekçi, kalpten konuşuyor ve siyaseten doğruculuk yapmaya çalışmıyor. Neyse, o" dedi.

'MÜSLÜMANLAR HAKKINDA HAKLI!'

Malik Obama, Trump'ın özellikle güvenlik politikalarını beğendiğini ve Müslümanların ABD'ye girişini yasaklama önerisini garipsemediğini söyledi: "Elhamdülillah Müslümanım. Fakat insanlar etrafa ateş ederek dolaşamaz ve İslam adına birbirlerini öldüremez" diye konuştu.

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜMÜ KULLANIYORUM'

Barack Obama'nın Amerikan halkı için yeterince şey yapmadığını savunan Malik Obama, üvey kardeşinin başkanlığını ifade özgürlüğü çerçevesinde eleştirdiğini söyledi: "Herkesin fikri kendini bağlar. İçimden geleni söylüyorum ve ABD Başkanı kardeşim diye düşüncelerimi saklayacak değilim."

TRUMP: OBAMA ONA DA KÖTÜ DAVRANMIŞ!

Kardeş Obama'nın bu sözleri, Trump cephesinde de heyecan yarattı. Cumhuriyetçi aday, Demokrat Başkan'ın kardeşinin kendisine oy vereceğini duyunca, "Başkan Obama'nın kardeşi Malik bana oy vereceğini açıkladı. Muhtemelen başkan herkes gibi ona da kötü davranmış!" diye tweet attı.

trump tweet

İKİ KARDEŞİN ARASI BOZUK

Kenya'da yaşayan Malik Obama, aynı zamanda Amerikan vatandaşı. İki kardeşin bir zamanlar çok yakın olduğu, birbirlerinin düğünlerinde sadıçlık yaptığı ancak son dönemde aralarının bozulduğu biliniyor.