Ermenistan'da karakol işgali 8. gününde

Ermenistan'da polis karakoluna silahlı bir grup tarafından 17 Temmuz'da baskın yapıldı. Saldırganlar karakolu hala elinde tutuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bir polis karakolunu basan silahlı kişiler 8 gündür, karakolu elinde tutuyor.

Ermeni Haber Ajansı'nın haberine göre, 17 Temmuz'da, Erbuni karakolunu işgal eden, silahlı 30 kişi karakolu hâlâ elinde tutuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Ermenistan polisi, kendilerine Sasun Delileri (Sasna Tser) adını veren silahlı grubun, bir kamyonla kapıyı kırarak karakola girdiklerini açıkladı.

Çıkan çatışmada 1 polis öldürülürken 7 polis rehin alındı. Rehin alınanlar arasında Ermenistan Emniyet Müdür Yardımcıları Valery Osipyan ve Vardan Yeghiazaryan da bulunuyor. Rehineleri serbest bırakan silahlı grup, 20 Haziran'da tutuklanan muhalif Nor Hayastan (Yeni Ermenistan) hareketi lideri Jirayr Sefilyan ve siyasi hükümlülerin serbest bırakılmasını istiyor.

Polis güç kullanılmadan, teslim olunması için pazarlıklara devam ediyor.

SEFİLYAN NEDEN TUTUKLANDI?

Agos gazetesinin haberine göre, muhalif lider Jirayr Sefilyan, 20 Haziran'da "Yasadışı silah ve mühimmat saklamasını organize ettiği şüphesi" ile tutuklandı. Sefilyan'ın evinde ve ofisinde arama yapan polisler herhangi bir şey bulamadı.

Sefilyan'ın ofisinde yapılan aramayı kaydeden Nor Hayastan üyesi Varujan Avetisyan'ın çekim yapması ise polisler tarafından engellendi. Sefilyan'ın eşi Nanor Sefilyan da evlerinde yapılan aramaya avukatlarının katılmasına izin verilmediğini söyledi.

Soruşturma komitesi, 20 Mayıs'ta kaza yapan bir araçta 2 silah ve 120 mermi bulunduğunu açıkladı. Komitenin iddiasına göre, Sefilyan ve bu silahlar arasında bağlantı var.

Sefilyan'ın destekçileri ise bu iddiaları reddediyor. Varujan Avetisyan'a göre Sefilyan, Karabağ ve çevresindeki toprakların verilmemesi yönünde çağrı yaptığı için tutuklandı.