"Mülteci anlaşması tehlikede değil"

Alman Hristiyan Birlik partileri Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, mülteci geri kabul anlaşmasının darbe girişiminden etkilenmeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) Federal Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, darbe girişiminin ardından yaşananlar nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanmasının yanlış olacağını söyledi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) Federal Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, darbe girişimi nedeniyle Türkiye ve Avrupa Birliği arasında imzalanan mülteci geri kabul anlaşmasının etkilenmeyeceğini belirtti.

Mutabakatın siyasi gelişmelerden etkilenmeyeceğini söyleyen Kauder, "Düşünmeden Türkiye ile varılan anlaşmanın feshedilmesini isteyenler mülteci sayısının, dolayısıyla da Akdeniz'de boğulanların artacağını da dile getirmelidirler" dedi.

Avrupa Birliği, darbe girişiminin ardından hükümet bakıcı uygulamalar gerekçesiyle Türkiye'yi eleştirmişti. Volker Kauder ise Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını reddetti.

Kauder, "Türkiye ile AB arasındaki ekonomik bağımlılıklara işaret edilmesinin daha doğru olacağını, çünkü ekonomik ilişkilerin devamının Türkiye'nin menfaatine olduğunu" şeklinde konuştu.