Cem Özdemir: Din dersini Diyanet vermesin

Cem Özdemir, 'Alman okullarındaki din derslerinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği ve benzeri resmi devlet kurumlarının görevlendirilmemesini' istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Almanya'daki okullarda Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) görevlilerinin din dersi vermesine karşı çıktı.

Deutsche Welle Türkçe, Cem Özdemir'in ‘Deutschlandfunk' radyosuna verdiği mülakatı aktardı. Habere göre Özdemir, Alman okullarındaki din derslerinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve benzeri resmi devlet kurumlarının görevlendirilmemesini istedi. Özdemir, şunları söyledi:

"DİTİB siyasi bir kuruluştur ve doğrudan Ankara'dan direktif almaktadır. Bu gibi kuruluşlara devlet anlaşmasıyla değer verilir, dini cemaat oldukları resmen kabul edilir ve okullarımızda İslam din dersi vermeleri sağlanırsa, dürüst olup Erdoğan'ın okullarımıza da girdiğini teslim etmemiz gerekir.”

'MÜZAKERELER ASKIYA ALINMALI'

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Özdemir Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki tam üyelik müzakerelerine son verilmeyip görüşmelerin askıya alınmasından yana olduğunu söyledi.

Amacın Türkiye'yi ve Türkleri cezalandırmak olmaması gerektiğini vurgulayan Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçi mevcut rejim insan haklarını ve demokrasiyi ayaklar altına alıyor. Ancak Türkiye'de yeniden demokratların iktidara gelmesi durumunda bizler de Türkiye'ye Avrupa yolunun AB tarafından kapatılmadığını göstermeliyiz.”