Twitter trollere karşı harekete geçiyor

Milyonlarca kullanıcısı olan mikroblog sitesi Twitter, 'trol' adı verilen tacizkâr hesaplara karşı 'harekât' başlattı. Sebep, ırkçı saldırılar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter'ı trollere karşı adım atmaya sevk eden gelişme, Hayalet Avcıları (Ghostbusters) filminin başrol oyuncularından Leslie Jones'un uğradığı ırkçı ve cinsiyetçi saldırı oldu. Jones geçtiğimiz hafta içi arka arkaya ırkçı twitlerin hedefinde kalmıştı.

'GÖZYAŞLARI İÇİNDE ÇIKIYORUM'

leslie jones poster

Kadın oyuncu kendisini 'maymun'a benzeten bu twitleri 'Anlayamıyorum' notunu düşerek takipçileriyle tek tek paylaştı. Kendisi de, "Bazı ünlülerin niçin Twitter hesabı açmadığını merak ederdim. Şimdi anlıyorum. Twitter, biliyorum ifade özgürlüğüne önem veriyorsun. Bunu anlıyorum. Fakat bu tür mesajlar için bazı kurallar olmalı" mesajlarını yazdı.

Jones son olarak şu mesajı attı: "Bu gece gözyaşları ve çok kırgın bir kalple Twitter'dan çıkıyorum. Filmden nefret edebilirsiniz ama bugün duyduklarım çok yanlıştı."

leslie jones twitter

IRKÇI GAZETECİ DE ENGELLENDİ

İşte bu twit, uzun zamandır kullanıcılarını yeterince korumamakla eleştirilen Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'yi harekete geçirdi. Jones'la görüşen Dorsey, bir dizi hesabı hesabı tamamen kapattı. Bu hesaplar arasında, Jones'a karşı saldırıyı 'örgütlediği' anlaşılan İngiliz muhafazakâr gazeteci Milo Yiannopoulos da bulunuyor.

TWITTER: HAKLISINIZ

Twitter'dan yapılan resmi açıklamadaysa, kurumun taciz politikalarını ihlal eden hesapların sayısında artış olduğu belirtildi. Açıklamada, "Birçok kişinin Twitter'da bu tür davranışları engellemek için yeterince şey yapmadığımıza inandığını biliyoruz. Buna biz de katılıyoruz. Tacize karşı daha hızlı önlem alabilmek için sistemimizi geliştirmeye devam ediyoruz" denildi.