Obama Münih mesajında şaka yaptı

ABD Başkanı Barack Obama, Münih'te dokuz kişinin hayatını kaybettiği saldırı hakkındaki basın toplantısında kızıyla ilgili şaka yaptı. Obama ve gazetecilerin gülmesi sosyal medyada tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Barack Obama, Münih'teki silahlı saldırının hemen sonrasında Almanya'ya destek mesajı verirken sözlerini bir anda 'fazla' kişiselleştirdi; bunu fark edip gülümseyince de salondaki herkesin gülmesine yol açtı.

SÖZÜ KIZINA GETİRDİ

Obama sözlerine, "Kalbimiz yaralananlarla birlikte. Almanya en yakın müttefiklerimizden biri, ihtiyaçları olan her tür desteği vermeye hazırız" diye başladı. Ancak ABD Başkanı, Batılı ülkelerde yaşam biçimini tehdit eden terörü eleştirmek için konuşmasına devam ederken lafı biraz dolandırdı: "Yaşam biçimimiz, özgürlüklerimiz, günlük işlerimizi yapmamız, çocuklarımızı büyütüp onların liseden mezun olup babalarını terk etmek üzere olması..."

Obama kızından söz eder etmez de "Özür dilerim bu biraz fazla kişisel oldu" diyerek hafifçe gülümseyince, bütün salon güldü. Bu anlar sosyal medyada tepki çekti.

Etiketler Obama saldırı münih