İranlı Münih saldırganı Breivik hayranı neo-Nazi çıktı!

Münih'te üçü Türkiye kökenli 10 kişiyi öldüren İranlı Alman'ın, Norveç katliamcısı Anders Behring Breivik'le bağlantılı olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Münih kentindeki bir AVM'de etrafa ateş ederek 10 kişiyi öldüren 18 yaşındaki İranlı Alman vatandaşının, Norveç'te beş yıl önce 77 kişiyi katleden aşırı sağcı Anders Behring Breivik'le bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

NORVEÇ'İN SALDIRILARININ BEŞİNCİ YIL DÖNÜMÜYDÜ

Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrae, son saldırının Norveç saldırılarının beşinci yıl dönümünde gerçekleştirildiğine dikkat çekip, "Münih saldırganının Anders Breivik'le bağlantısı vardı" dedi. Saldırı sırasında çekilen videolardan birinde, etraftaki kişilerin saldırgana 'Çılgın Türk' diye bağırdığı, İran kökenli saldırganın "Ben Almanım" diye yanıt verdiği görülüyordu.

FACEBOOK'TA SAHTE SAYFA MI AÇTI?

İntihar eden saldırganın üzerinden 9 mm Glock tabanca ve 300 kurşun çıkarken de, evinde yapılan aramalarda da silahlı saldırılar konusunda yazılı materyal bulundu. Polis, saldırganın Facebook'ta sahte bir sayfa açıp kurban sayısını artırmak için AVM'deki bir restoranda bedava yemek dağıtıldığı bilgisini yaydığına dair bir iddia üzerinde de duruyor.

'DEPRESYONDAYDI'

Münih savcısının sözcüsü Thomas Steinktaus-Koch da, saldırganın psikiyatrik destek aldığını düşündüklerini söyledi. Steinktaus-Koch, "Depresyonda olduğunu sanıyoruz. Bildiğimiz kadarıyla, daha önceden suç işlememiş. 2012 ve 2010'da saldırılara maruz kaldığını, dayak yediğini biliyoruz" dedi.

Münih saldırısında hayatını kaybedenlerin üçü türkiyeli, üçü Kosovalı, biri de Yunan. Ölenlerin yedisinin 18 yaşından küçük olduğu biliniyor.

BREIVIK 77 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞTÜ

Anders Behring Breivik, 22 Temmuz 2011'de Norveç'in başkenti Oslo'da bombalı bir saldırı düzenleyerek 8 kişiyi, ardından da İşçi Partisi'nin yaz kampının düzenlendiği Utoya Adası'nda 69 kişiyi öldürmüştü. İslam ve göçmen karşıtı, Neo-Nazi görüşlerini yargılama sürecinde de savunan 37 yaşındaki Breivik, 2012'de 21 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Etiketler Norveç münih Breivik