Suriyeli çocuklar da 'Pokemon' gibi bulunmak istiyor

Suriyeli çocukların durumuna dikkat çekmek için yapılan kampanyada Pokemon karakterlerinin popüleritesinden faydalanılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kısa sürede tüm dünyada popülerlik kazanan 'Pokemon GO' oyunu, Suriye’de Mart 2011’den bu yana aralıksız olarak devam eden çatışmalardan etkilenen çocuklara dikkat çekmek için kullanıldı.

Devrimci Suriye Güçleri Medya Ofisi, 5. yılını dolduran çatışmalardan etkilenen Suriyeli çocukların unutulmaması için dikkat çekici bir kampanya başlattı.

Son zamanlarda yeniden popüler olan Pokemon karakterlerinin resimlerini taşıyan Suriyeli çocuklar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre Küçük Suriyelilerin "Buradayım, gelin ve kurtarın beni" yazısıyla birlikte çektirdiği fotoğraflarda çocukların yaşadığı şehirler de belirtiliyor.

#PrayForSyria (Suriye için dua et) ve #PokemonInSyria (Pokemon Suriye’de) etiketinin kullanıldığı mesajlar, binlerce sosyal medya kullanıcısı tarafından da paylaşıldı.

Bu arada Danimarka’da yaşayan Suriyeli grafik tasarımcısı Saif Tahhan da ülkesinde yaşanan yıkımı dikkat çekmek için Pokemon GO’yu kullandı.

Suriye GO adı verilen ‘kurgu oyun’da Pokemon GO’da farklı olarak telefonun tutulduğu yerde pokemonlar değil; ev, kitap ya da ilkyardım malzemeleri görülüyor.