Çarşafla kaçan IŞİD militanları yakalandı

IŞİD elinde bulunan ve kritik öneme sahip Menbiç'te, çatışma bölgesinde bulunan 123 sivil kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Şam İslam Devleti için kritik önemdeki Menbiç'te çatışmalar devam ediyor. 52'ini gününe giren operasyonda, kentten ayrılmaları için 48 saat süre verilen IŞİD militanlarıyla yoğun çatışmalar yaşanıyor. 123 sivil çatışma bölgesinden kurtarılırken, çarşaf giyinerek kaçmaya çalışan 3 IŞİD militanı yakalandı.

IŞİD'in dünyaya açılan kapısı olarak görülen ve Suriye'nin kuzeyinde yer alan Menbiç'te operasyonlar devam ediyor. 1 Haziran'da başlayan operasyon, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından yürütülüyor. Uluslararası koalisyonun hava desteği verdiği operasyonda, kent merkezine giren SDG militanları ile IŞİD arasında şehir savaşı yaşanıyor.

IŞİD'lilerin sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaması için, ferdi silahlarıyla birlikte kenti terk etmeleri için dün itibariyle 48 saat süre verildi. El-Hezawne mahallesinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, sivillerin güvenli bölgelere geçebilmesi koridor oluşturuldu. Çatışma bölgesinde bulunan 123 sivil kurtarıldı.

Menbiç Askeri Meclisi kent merkezinde büyük oranda kontrolü sağlanırken, sivillerin arasında çarşaf giyinerek kaçmaya çalışan 3 IŞİD'li yakalandı. (DHA)

menbiç 4