Avusturya'dan Erdoğan'a tepki

Darbe girişimi ve OHAL ilanının ardından, Avusturya’daki Türkiye büyükelçisi Dışişleri’ne çağırıldı. Elçiye, Viyana’daki darbe protestolarının ‘doğrudan Türkiye’den yönetilmesi’ nedeniyle tepki gösterildiği de açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirel açıklamalarıyla tanınan Avusturya Dışişleri ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz, "Amacımız Türkiye'nin ne yöne doğru gittiğine açıklık getirmek" dedi.

‘VİYANA’DAKİ GÖSTERİLER KABUL EDİLEMEZ’

ORF Radyosu'na konuşan Kurz, Büyükelçi Mehmet Hasan Göğüş’e Avusturya’da darbe karşıtı binlerce kişinin sokağa dökülmesinin de sorulacağını söyledi.

Kurz, “İkincisi, Viyana’da düzenlenen Erdoğan yanlısı gösteriler için doğrudan Türkiye’den çağrı yapıldığına dair kanıtlarımız var. Bu tabii ki kabul edilemez bir durum ve protesto etmek istiyoruz” diye konuştu.

2014’TE DE GERİLİM YAŞANMIŞTI

Avusturyalı bakanın 2014’teki “Erdoğan'ı açıkça uyarıyorum: Avusturya toplumunu bölemez. Entegrasyon hassas bir mesele. Yanlış bir konuşma bizi geriye götürür ve iklimi zehirler” sözleri iki ülke arasında gerilim yaratmıştı.