'İdam gelirse Avrupa 100 bin Türkiyeli mülteciye hazır olsun'

Avusturya'nın yüksek tirajlı bir gazetesi, İstanbul muhabirine yaptırdığı haberinde, "İdam cezası gelirse ülkede yaşayan Kürt-Alevi-Ermeni azınlıkların yanında binlerce polis ve asker de Türkiye'den kaçarak AB ülkelerine akın edecek" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya'da günlük yayın yapan yüksek trajlı Österreich Gazetesi, bugün manşetinden verdiği haberinde "Türkiye'den Avrupa'ya 100 bin mülteci için hazır olun" başlığını kullandı.

İDDİA İSTANBUL MUHABİRİNDEN

Gazetenin İstanbul muhabiri Isabella Daniel, imzasıyla yayınladığı haberinde, cezanın gelmesiyle birlikte ülkede yaşayan Kürt-Alevi-Ermeni azınlıkların yanında idam cezasıyla yargılanabilecek binlerce polis ve askerin de Türkiye'den kaçarak AB ülkelerine akın edeceğini iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından aktarma yapan gazete, Erdoğan, idam sloganları atan kitlesine 'Demokrasilerde halkın istekleri yönünde hareket edilir. TBMM'de karar alınırsa ben onaylarım' yanıtı verdiğini de aktardı.

'LAİKLER DARBEYE DE, ERDOĞAN'A DA KARŞI'

Meydanı dolduranların AK Parti taraftarları ve milliyetçilerden oluştuğunu savunan gazete "Laikler, hem darbe iştahlısı orduya hem de Erdoğan'a karşı. Ülkenin muhalifleri Erdoğan'ın başkanlık sisteminin getirilmesi için elinden geleni yaptığını söylüyorlar" diye yazdı. (DHA)