Nice polisi meğer nükleer saldırı bekliyormuş!

Fransızlar Nice kentinde en az 84 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının şokunu yaşarken, ülkede bir kez emniyet güçlerinin ihmali olup olmadığı tartışılıyor. Zira Nice'in nükleer bir saldırıya bile hazır olduğu sanılıyordu...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Paris'te siyasi mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine ve Bataclan adlı gece kulübüne düzenlenen saldırıların ardından OHAL ilan edilen Fransa'da, en son 84 kişinin öldürüldüğü Nice kentinde polisin nükleer dahil 'her tür' saldırıya hazırlık yaptığı ortaya çıktı.

'GENİŞ ÇAPLI ÖNLEM'

Fransız gazetesi Le Monde'un haberine göre, dünyanın üçüncü en büyük karnavalına ve dört EURO 2016 maçına ev sahipliği yapan kentte emniyet 'geniş çaplı' önlemler almıştı. Öyle ki, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ile yerel emniyet birimlerinin 5 Şubat 2016'daki toplantısında kimyasal saldırılara bile karşı plan yapılmıştı.

DENİZDEN BEKLENİYORDU

O dönem Le Monde'a konuşan emniyet yetkilisi François-Xavier Lauch,, nükleer, radyolojik, bakteryolojik ve kimyasal saldırıları dahil her tür olasılığa hazırlandıklarını söylemişti. Buna göre, turizm kenti olan Nice'de polis özellikle denizden gelebilecek bir saldırı için önlemlerini artırmıştı.

EURO 2016 İÇİN TATBİKAT 

Le Monde, yaklaşık bir milyon kişinin katıldığı karnavalda 400 yerel, 1400 de ulusal emniyet teşkilatı yetkilisinin görevlendirildiğini; 8 Mart'ta da Euro 2016 Futbol Şampiyonası'na olası bir saldırı ihtimaline karşı tatbikat yapıldığını yazdı.