Görgü tanıkları: Cansız bedenler havada uçuşuyordu

Fransa'nın Nice kentindeki Bastille Günü kutlamalarında en az 84 kişinin öldürüldüğü saldırının görgü tanıkları, dehşet anlarını anlattı. Bir tanık, "Cansız bedenler havada uçuşuyordu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın turizm kenti Nice'teki saldırının tanıkları an be an yaşadıklarını anlattı. Kentin yerel gazetesi Nice Matin'de çalışan Damien Allemand, saldırıya havai fişek gösterisini en ön safta izlerken tanık olmuş.

'DİREKSİYONU KIRIP DURUYORDU'

Önce çığlıklar duyduğunu anlatan Allemand, "Saniyeler sonra devasa bir beyaz kamyon çılgınca bir hızla üzerimize gelmeye başladı. Olabildiğince çok insanı öldürmek için kalabalık nerede yoğunlaşmışsa direksiyonu oraya kırıyordu" dedi. Allemand, "İnsan bedenlerinin bowling topu gibi havada uçmaya başladığını gördüm. Hayatım boyunca unutamayacağım çığlıkları duydum" diye konuştu.

FİLİSTİNLİ YAZAR: BÖYLE BİR KAOS GÖRMEMİŞTİM

Saldırıya tanık olan Filistinli-Amerikalı yazar İsmail Halisi, "Böylesine büyük bir kaos, histeri ve terör görmemiştim" dedi.

'SAVAŞ ALANI GİBİYDİ'

Bir diğer tanık Tarubi Vahid Mosta, saldırıda ölenlerden birinin köpeğini evine getirmiş. Mosta Facebook'ta, "Neredeyse cansız bir bedenin üzerine basıyordum. Savaş alanı gibiydi" diye konuştu Bütün o bedenler saatlerce yerde kaldı; aileleri kopmuş ellerini tutuyordu" dedi.

'KAPISINA TUTUNUP DURDURMAYA ÇALIŞTILAR'

Fransız kanalı iTele'ye konuşan Wassim Bouhel ise "TIR zigzaglar çiziyordu, nereye gittiğini tahmin etmek imkansızdı. Eşim benden bir metre uzaktaydı. Hayatını kaybetti... TIR her şeyi yarıp geçiyordu. Ağaçları, direkleri... Bazı insanlar kapısına tutunup durdurmaya çalıştı" ifadelerini kullandı.

'HAVAİ FİŞEK DEĞİL, BEYRUT'

Saldırı anını Sky News'e anlatan tanık Lucy Nesbitt-Comaskey ise "Yanımdaki arkadaşıma, 'Bu havai fişeklerin sesi değil; kulağa ateş altındaki Beyrut gibi geliyor' dedim. İnsanlar bir anda bağırarak koşuşturmaya başladı, restoranlara daldı. Biz oturuyorduk. İnsanlar restorana girdi, sahipleri herkesi içeriye aldı" dedi.

Etiketler Fransa terör Nice