Genç ajanların mezuniyet kutlaması internette

Rusya bugünlerde yeni mezun olan istihbaratçıların internette yayılan mezuniyet partilerinin görüntülerini konuşuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Sovyet dönemi istihbarat örgütü KGB'nin mirasçısı olarak kabul edilen Rusya Federal Güvenlik Servisi'nden (FSB) mezun olan bir grup yeni ajanın düzenledikleri partide fotoğraf ve video çekmeleri tepkilere neden oldu. FSB fotoğrafları yayınlanan ajanları cezalandıracağını açıkladı.

KIDEMLİ AJANLAR: 'YAPTIKLARI İHANET'

BBC Türkçe'nin haberine göre yeni mezun istihbaratçılar, fotoğraflarda bir Mercedes jeep konvoyunda görülüyor. Araçların camlarından dışarı sarkan FSB görevlileri yolu da trafiğe kapatıyor.

Bazı kıdemli Rus ajanlar ise bu tür bir davranışın ihanete eşdeğer olduğunu savunuyor. FSB ayrıca kutlamaya katılanların görev ve yetki durumlarının değiştirileceğini söyledi ancak daha fazla bilgi vermedi.

YÜZ BİNLERCE KİŞİ İZLEDİ

Açıklamada FSB Akademisi'nin kıdemi bazı yetkililerinin de rütbelerinin azaltıldığı ve bazılarının işten atılacağı da bildirildi. Kutlamanın videosu internete yüklendikten sonra yüz binlerce kişi tarafından izlendi.

PUTİN DE ÇALIŞMIŞTI

Sovyet dönemi istihbarat örgütü KGB'nin mirasçısı FSB'nin bütçesi Devlet Başkanı Vladimir Putin döneminde ciddi şekilde yükseltilmişti. Putin de geçmişte KGB ajanı olarak çalışmıştı.