Fransa saldırganının kimliği ortaya çıktı

Fransız basını, Nice kentinde en az 84 kişiyi öldüren saldırganın Muhammed Lahouaiej Buhlel isimli Tunus kökenli Fransız vatandaşı olduğunu yazdı. Polisin elinde, Buhlel'in radikal İslamcılarla ilişkisine dair kanıt bulunmuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nice kentinde en az 84 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen kişinin kimliği ortaya çıktı: Muhammed Lahouaiej Buhlel.

POLİS TANIYOR

Kentin yerel gazetesi Nice Matin'in polis kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 31 yaşındaki Buhlel adi suçlardan dolayı emniyet güçleri için 'tanıdık' bir isim. Ancak polisin elinde, Buhlel'in radikalizme kaydığına dair bir bilgi yok. Buhlel'in terörle mücadele dosyası da bulunmuyor.

'SALDIRI PLANLI'

Nice Matin'e konuşan polis kaynakları, saldırının planlı olduğunu düşündüklerini söyledi. Buhlel'in kamyonu saldırıdan bir gün önce Nice yakınlarında kiraladığı sanılıyor.

Nice Matin, üç yaşında bir çocuğu olan Tunus kökenli Buhlel'in kurye olarak çalıştığını yaptığını da yazdı. Buhlel'in ailesi şu an sorgu için emniyette. Buhlel, polis tarafından vurularak öldürülmüştü.

Etiketler Fransa terör Nice