Usame bin Ladin'in oğlundan ABD'ye tehdit

El Kaide'nin öldürülen lideri Usame bin Ladin'in oğlu Hamza Bin Ladin'in bir sesli mesajı yayımlandı. Hamza Bin Ladin ,'Hepimiz Usame'yiz' başlıklı mesajda ABD'den intikam çağrısı yapıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  21 dakikalık mesajda Hamza bin Ladin'in, 'Müslümanlara yaptıkları zulüm nedeniyle ABD ve müttefiklerine kendi ülkelerinde ve başka ülkelerde saldırmayı sürdüreceği' tehdidi duyuluyor. Hamza bin Ladin, ABD'den babasının ölümünün intikamını alacağını da iddia ediyor.

'TEHLİKELİ BİR DÜŞMAN'

Hamza bin Ladin'in, 11 Eylül saldırılarından önce Afganistan'da babasıyla birlikte olduğu biliniyor. 20'li yaşlarındaki Hamza bin Ladin geçen sene El Kaide lideri Eymen el Zevahiri tarafından yine bir sesli mesajla 'tanıtılmıştı'. Örgütün, oğul bin Ladin sayesinde daha genç üyeler toplamayı hedeflediği sanılıyor. Brookings Enstütüsü'nden Bruce Riedel, Reuters'a açıklamasında "Hamza El Kaide için doğrudan kurucusuyla bağlantılı olan yeni bir yüz anlamına geliyor. Tehlikeli bir düşman" dedi.

Usame bin Ladin, ABD'nin Pakistan'da komandolarla düzenlediği gizli bir operasyonla 2011'de öldürülmüştü. Saklandığı evde bulunan belgelere göre, bin Ladin öldürülmeden önce oğluyla yeniden bir araya gelmeye çalışıyordu.