İngiltere'de annelik tartışması başbakan adayı Leadsom'u yarış dışı bıraktı

Referandumda brexit kararı sonucu istifa edeceğini açıklayan Başbakan Cameron'un koltuğu için yarışan iki kadın adaydan havlu attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de Brexit sonrası başlayan siyasi kaosta bugün yeni bir gelişme yaşandı. Muhafazakar Parti lideri ve yeni başbakan seçimi yarışına devam eden iki isimden birisi olan Enerji Bakanı Andrea Leadsom, rakibi Theresa May'in anne olmamasına vurgu yapıp büyük tepki çektikten sonra yarıştan çekilme kararı aldı.

Leadsom'un çekilme kararıyla, İçişleri Bakanı May'in, Avrupa Birliği (AB) referandumu sonrasında istifa kararı alan ve görevi ekim ayında bırakacağını açıklayan Başbakan David Cameron'un ardından yeni başbakan olması bekleniyor. Leadsom yarıştan çekildiğini açıklarken "Theresa May'e başarılar diliyorum ve kendisine tam desteğimi veriyorum" dedi.

NE DEMİŞTİ?

Leadsom Times gazetesine verdiği röportajda başbakanlık yarışındaki rakibi Theresa May için, “Muhtemelen yeğenleri vardır tabii. Fakat benim çocuklarım var. İleride onların da çocukları olacak ve gelecekte İngiltere’de yaşanacakların doğrudan bir parçası olacaklar” demişti.

Leadsom, röportajın yayımlanmasından sonra Times gazetesini suçlayarak, annelik konusunda düşündükleri ve röportajda söylediklerinin tam tersinin aktarıldığını, bu yüzden kendisine yöneltilen eleştirilerin yıkıcı olduğunu ifade etti.

Leadsom, "Çocuklarımın dünya görüşümü nasıl biçimlendirdiğini anlatmam konusunda baskı yapıldı. Bunun bir mesele olarak kullanılmasını istememiştim" dedi.

Times gazetesi ise bu açıklamanın üzerine röportajın tam kaydını yayımladı. Bunun üzerine Leadsom sözleri için özür diledi.