IŞİD Menbiç merkezini yakıyor

IŞİD'in Suriye'nin dışındaki ülkelerle bağlantı noktası olan Menbiç şehrinin geri alınması için başlatılan operasyon devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) elinde bulunan Menbiç'i almak için başlattığı operasyon devam ediyor. Uluslararası koalisyon uçaklarının desteğiyle Menbiç'e giren SDG, Hazewne mahallesinin yüzde 80'ini kontrol altına aldı. SDG tarafından, çok sayıda YPG'li keskin nişancının şehre giriş görüntüleri de yayınlandı.

IŞİD'in Suriye'den dünyaya açılan kapısı olan Menbiç'in geri alınması için, 1 Haziran'da başlatılan ve Menbiç Askeri Meclisi tarafından yürütülen operasyon devam ediyor. 23 Haziran'da Menbiç'e giren SDG birlikleri, kentte sivillerin bulunması ve IŞİD mayınları nedeniyle yavaş ilerliyordu. Hazewne mahallesinin büyük bölümünü IŞİD'den alan SDG'lilerin kent merkezine ulaşmasına 1 km kaldığı aktarılıyor.

Kentin IŞİD için kritik önemde olması nedeniyle kent merkezinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, SDG'nin içinde yer alan Halk Savunma Güçleri'ne (YPG) bağlı keskin nişancılar Menbiç'e giriş yaptı.

Kayıplar verem IŞİD uçakların görüntü almaması için, birçok evi ateşe verdi. Koalisyona bağlı savaş uçakları Sebi Behrat kavşağı ve kentin kuzeyindeki El-Delle kavşağında IŞİD noktalarını bombalarken, çok sayıda IŞİD'linin hava bombardımanında öldüğü belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri'nin ilçenin en büyük mahallesi olan Hazewne'nin yüzde 80'ini IŞİD'ten temizlediği ve bölgeyi kontrol altına aldığı belirtildi. Hazewne'de yaşanan çatışmalarda 14 IŞİD'linin öldürüldüğü belirtirken, DSG'nin Sebi Behrat kavşağına doğru ilerlediği kaydedildi. (Kaynak: DHA)