Medvedev charter seferleri için tarih verdi

Rusya'yla ilişkilerin normalleşmesi ve Türkiye'deki turizm krizi açısından en önemli unsurlardan biri sayılan charter seferlerinin akıbeti netleşiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'dan her yıl binlerce turisti taşıyan charter seferleri, Türkiye'nin bir Rus jetini hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürdüğü Kasım 2015'ten sonra durdurulmuştu. Türkiye'nin önceki hafta Moskova'ya 'üzüntülerini' iletmesiyle başlayan normalleşme süreciyle, seferler yeniden başlayacak. Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, seferlerin yeniden başlaması konusunda hükümete teklif sunmaları için ilgili makamlara bir hafta verdi.

Rusya hükümetinin resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, “Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, kararnamenin düzenlenmesi için Rusya Ulaştırma Bakanlığı, Rusya Kültür Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanlığı ve konu ile ilgili diğer kurumlara talimat vererek bir hafta içerisinde Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti arasında charter seferlerin yeniden başlaması için hükümete teklifte bulunmalarını istedi" denildi.

SEFERLERE 'TERÖR AYARI' GELİYOR

Rusya Bakanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göreyse, Medvedev ulaşım güvenliğinin sağlanması için ek önlemlerin alınmasına ve yüksek terör tehdidi olan bölgelere uçuşların kaldırılmasına dikkat çekti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç de hükümetin Türkiye'ye charter seferlerine izin verecek kararnameyi ay sonuna kadar imzalayabileceğini bildirmişti.