Menbiç'te kalan ailesini 2 yıl sonra kurtardı

Menbiç Askeri Meclisi üyesi Cuma Musa, IŞİD'de karşı yürütülen operasyonda, 2 yıl önce ayrıldığı ailesini kurtardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı savaşan Suriye Demokratik Güçleri (SDG) savaşçısı Cuma Musa, Menbiç'te kalan ailesine 2 yıl sonra kavuştu.

Menbiç'in IŞİD'den alınması için 38 gün önce başlatılan operasyon uluslararası koalisyonun hava desteğiyle devam ediyor. Şehre giren DSG üyeleri, kentte sivillerin bulunması nedeniyle yavaş ilerliyor.

ANHA'nın haberine göre, kente giren Menbiç Askeri Meclisi üyelerinden Cuma Musa, 2 yıl önce ayrılmak zorunda kaldığı ailesine kavuştu. Musa, Hezawne mahallesinin büyük bölümünün IŞİD'den alındığı operasyonda, burada yaşayan ailesini kurtardı.

Musa, 2014'te kentin IŞİD kontrolüne geçmesi üzerine IŞİD'le savaşarak kentten ayrıldı fakat ailesi kentten çıkamadı. Kentte kalan aile Cuma Musa'nın IŞİD'e karşı savaşması nedeniyle daha fazla baskı gördü.

IŞİD'e karşı savaşmaya devam eden Musa, 1 Haziran'da başlayan operasyona katıldı. Mahalleye yönelik operasyonda da yer alan Musa, ailesini kurtarmayı başardı.

Ailesine sarılarak hasret gideren Musa, "İki yıldır ailemi ve çocuklarımı göremedim. Ailem ve onlar gibi zulüm altındaki halkımızı kurtarmak için mücadele ettik. Bu operasyonun başlamasını da büyük sabırsızlıkla bekledim. Nihayet bugünleri de gördük. Sanki dünyalar benim oldu. Duygularımı nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum" dedi.

Mahalledeki diğer ailelerle beraber Musa'nın ailesi de güvenli bölgeye ulaştırıldı.