Irkçı milli takım tweet'i Almanya'yı karıştırdı

Nazi geçmişini tarihe gömmeye çalışan Almanya'da, futbol ırkçılar için bir kez daha 'bahane' oldu. Aşırı sağcı bir siyasetçi EURO 2016 yarı finalindeki Fransa yenilgisinden göçmen oyuncuları sorumlu tutunca öfke gecikmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da göçmen karşıtı aşırı sağcı AfD partisinden bir siyasetçi, Alman milli takımının EURO 2016 yarı finalinde Fransa'ya yenilmesini göçmen oyunculara bağlayınca tepki çekti. AfD'yi eleştirenler arasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiir nedeniyle dava açtığı komedyen Jan Bohmermenn da var.

'FUTBOLU IRKÇILIK İÇİN KULLANIYOR'

AfD'nin lider yardımcısı Beatrix von Storch, Almanya'nın 2-0 yenilgisiyle sonuçlanan Fransa maçının ardından Twitter'da şu mesajı paylaştı: "Belki bir sonraki sefere Alman MİLLİ TAKIMI yeniden oynamalı."

Von Storch'un kullandığı büyük harflerle göçmen kökenli futbolcuları kast ettiğine inanılırken, Twitter'dan tepki gecikmedi. Sosyal Demokratların önde gelen üyelerinden Ralf Stegner "Saf aptallık" yorumunu yaptı. Başbakan Angela Merkel'in partisi Hıristiyan Demokratlardan Armin Laschet, "Zavallı" mesajını yazdı. Partinin Berlin ofisinden yapılan açıklamadaysa, von Storch futbolu ırkçılık için kullanmakla suçlandı.

BOHMERMANN: YOKMUŞ GİBİ DAVRANALIM

Çok satan Bild gazetesinin internet editörü Julian Reichelt, Storch için 'aptal bir ırkçı' ifadesini kullandı. Tepki gösterenler arasında, Türkiye'de Erdoğan hakkında okuduğu şiirle tanınan komedyen Bohmermann da vardı. Ünlü komedyen, "Birlik içinde duralım ve Beatrix von Storch yokmuş gibi davranalım" mesajını paylaştı.

TWEET'İ SİLDİ

Von Storch ise yükselen öfke üzerine tweet'ini silip yanlış anlaşıldığını savundu.

YILDIZ GÖÇMENLER

Öte yandan, göçmen kökenli oyuncuları Alman milli takımının yıldızları arasında yer alıyor. Mesut Özil'in yanı sıra Jerome Boateng ve Sami Khedira da göçmen kökenli.