Bir salkım üzüme 32 bin TL ödedi!

Japonya'da özel bir üzüm türü, açık artırmada tam 1.1 milyon Japon yenine, yani 31 bin 700 TL'ye alıcı buldu!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da özel olarak yetiştirilen 'Ruby Roman' cinsi üzüm, sezon açılışı nedeniyle yapılan açık artırmada rekor kırdı. Üzerinde pinpon topu büyüklüğünde yaklaşık 30 tane üzüm bulunan bir salkım, tam 1.1 milyon Japon yenine (31 bin 900 TL) satıldı. Her bir üzüm tanesi, 1058 TL'ye geldi.

TANESİ 20 GRAM

Ruby Roman üzümleri, Japonya'da statü sembolü sayılıyor. Bir üzümün bu cinsten sayılabilmesi için tanesinin en az 20 gram ağırlığında olması ve şeker oranının en az yüzde 18'de seyretmesi gerekiyor. Ruby Roman üzümleri, ülkenin Ishikawa bölgesinde 1992'den bu yana özel olarak yetiştiriliyor. Piyasaya ilk sunuldukları 2008'den beri de statü sembolü haline geldikleri için fiyatları sürekli artıyor.

MÜŞTERİLERE TATTIRACAK

Bu yılki rekor 'yatırımı' yapan kişi ise Takamaru Konishi adlı bir dükkan sahibi. Takamuru, "Üzümleri önce dükkanda sergileyeceğiz, sonra da müşterilere tadım yaptıracağız" dedi.

EN KIYMETLİSİ KAVUN!

Japonya'da sezonun ilk ürünleri açık artırmada yüksek fiyata alıcı buluyor. Üzümün yanı sıra elma veya karpuz gibi meyveler de yüksek fiyattan alıcı buluyor. En 'kıymetli' meyve ise kavun. Zira statü sembolü olarak görülüyor ve hediye olarak götürülebilecek kadar değerli bulunuyor. Geçen yıl iki kavun, 1 buçuk milyon yene, yani 43 bin 500 TL'ye satılmıştı.