Kendi kendini bavulla kaçırmaya çalışınca...

Savaş ve yoksulluktan kaçmak için hayatlarını tehlikeye atan göçmenlerin yaşadığı trajedi, bu kez bir 'bavula sığdı'...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 21 yaşındaki bir Eritreli, kendi kendisini bir bavulun içinde İtalya'dan İsviçre'ye kaçırırken yakalandı. İsviçreli sınır yetkilileri, göçmeni İtalya'dan gelen bir trenden indirilmiş bir bavulun içinde, platformda fermuarı açmaya çalışırken yakaladı.

An be an kameraya yansıyan olayda, 21 yaşındaki kaçak göçmen bavulun içinden kendisini çıkarmakta zorlanırken, İsviçreli sınır yetkilisinin fermuarı açması sayesinde dışarı çıkabildi.

İTALYA'YA İADE EDİLDİ

İsviçreli sınır yetkilisi Mirco Ricci, kaçak göçmenin İtalya sınırına yakın Ticino bölgesinde yakalandığını ve resmen iltica başvurunda bulunmadığı için İtalya'ya iade edildiğini açıkladı. Ricci "Ülkeye arabaların bagajlarında girmeye çalışanları yakaladığımız olmuştu. Fakat Ticino'da ilk kez bir bavulda birisini bulduk" dedi.

İnsan kaçakçıları son yıllarda Avrupa'ya giriş için İtalya ve Yunanistan'ı giderek daha fazla kullanıyor. Orta Akdeniz'den İtalya'ya Afrikalılar göç etmeye çalışırken, Suriyeliler, Afganlar ve Iraklılar hayatlarını Yunanistan yolunda tehlikeye atıyor. İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin verilerine göre, son haftalarda İtalya'dan Ticino'ya girmek isteyen Eritreli, Somalili ve Nijeryalı göçmenlerin sayısı arttı. 30 Mayıs'tan bu yana 3 bin 400 kaçak göçmen tutuklandı...