Çin'den Yunanistan'a 600 milyonluk yatırım

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın, Çin'e yaptığı resmi ziyarette, Pire Limanı'na yatırım yapılması kararlaştırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Çin'e 2-6 Temmuz arasında resmi ziyarette bulundu. Çipras, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinring, Çin Başbakanı Li Keqiang, belediye başkanları ve iş adamlarıyla görüştü.

Çipras'ı Shangahai'de Cosco Başkanı Hu Lirong karşıladı. Hu Lirong, Yunanistan'da bulunan Pire Limanı'nın işletilmesi için yapılcaj 350 milyon euroluk yatırımın dışında, 250 milyon euro daha yatırım yapacaklarını açıkladı.

Yapılacak yatırımla Pire Limanı'nın dünyanın en büyük turist gemilerinin alabilecek bir kapasiteye ulaşacağını belirten Hu Lirong, ticaret gemileri içinse 7 milyon konteynır depolanacak bir tesis kurulacağını ifade etti. Eğer yatırımlar gerçekleşirse Pire Limanı Akdeniz'in en büyük limanı olacak.

Bu gelişmelerin, iki ülke arasındaki ilişkiler için çok değerli olduğunu söyleyen Aleksis Çipras, "Yunanistan ile Çin'in stratejik planları örtüşüyor. Çin ile Avrupa arasındaki yolun ilk durağı olan Yunanistan, iki taraf için köprü teşkil edebilir. Artık Yunanistan ile Çin arasında yeni işbirlikleri sağlamak niyetindeyiz. Örneğin Thriasio bölgesi taşımacılık merkezi olabilir. Ayrıca gemi yapımı ve tamiri alanında işbirliğine önem verilmelidir" dedi. (DHA)