Osmanlı evleri üç ayda üç kez yakıldı!

Kosova'nın Prizren kentindeki tarihi Osmanlı evleri üç ayda üçüncü kez ateşe verildi. Yangınların bilinçli olarak çıkarıldığı iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kosova'da Osmanlı döneminden kalma tarihi bina, üç ayda üç kez ateşe verildi. Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren'in tarihi Şadırvan merkezindeki tarihi ahşap evler, üç ay içerisinde üçüncü kez kimliği belirlemeyen kişi ya da kişilerce ateşe verildi.

Prizren Belediyesi Kültür Miras Listesi'nde yer alan tarihi evlerin yakılması DHA'nın geçtiği habere göre, "Katolik Kilisesi'nin önünde yer alması ve kilisenin manzarasını kapattığı için" bilinçli bir şekilde yapılıyor.

Prizren Belediyesi Kültür Miras Listesi'nde yer alan tarihi evlerin Katolik Kilisesi'ne ait mülkiyet olduğu belirtildi. 3 ayda 3 defa bilinçli bir şekilde ateşe verilen binalara itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi.

Katolik Kilisesi ve yanında kiliseye ait yapıların önünü kapatan tarihi evlerin ön cephesi, geçtiğimiz günlerde yıkılma tehlikesi nedeniyle Prizren Belediyesi tarafından beton bariyerlerle kapatılmıştı. Çok sayıda tarihi boş binanın bulunduğu Prizren'de geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlar nedeniyle tarihi bir binanın yıkılması sonucu, yan binadaki Gaşi ailesinin 4 yaşındaki Ceneta isimli kızları yıkılan binanın altına kalarak hayatını kaybetmişti. (KOSOVA/DHA)

Etiketler yangın Kosova Prizren