Kanada başbakanı onur yürüyüşünde

Toronto kentindeki onur yürüyüşüne katılan Başbakan Justin Trudeau, bunun büyütülecek bir şey olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ayrımcılığa uğrayan gruplara verdiği destekle bilinen Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkesinin tarihine geçecek bir adım daha attı. Trudeau, Toronto kentindeki onur yürüyüşüne katılan ilk başbakan oldu.

ÜÇÜNCÜ BİR SEÇENEK

BBC Türkçe'nin haberine göre Geçmişte de onur yürüyüşlerine katıldığını kaydeden Trudeau, şimdi bu yürüyüşe başbakan olarak katılıyor olmasını büyütmemek gerektiğini vurguladı. Trudeau, cinsiyet ibarelerinin olmadığı kimlik kartlarını yaşama geçirme seçeneğinin de gündemlerinde olduğunu açıkladı.

Geçen hafta, Kanada’nın Ontario bölgesi ‘X’ ile belirtilen üçüncü bir cinsiyet seçeneğini ehliyetlere ekleyeceğini duyurmuştu.

3 ÜLKE DAHA UYGULUYOR

Trudeau da, ülkesinde bir televizyon programında yaptığı açıklamada, devletin cinsiyetsiz kimliklerin kullanımını 'en iyi şekilde' nasıl gerçekleştirilebileceği üzerinde bir çalışma yaptığını söyledi. Bu seçenek Avusturalya, Yeni Zelanda ve Nepal’de kullanılıyor.

'DAHA DUYGUSAL OLDU'

Trudeau geçen ay, Kanada’da homoseksüel erkeklere uygulanan kan bağışı kısıtlamalarının hafifletilmesinin "yeterli" olmadığını, hükümetin diğer kısıtlamaları gözden geçireceğini de vurguladı. Geçen ay Florida, Orlando’daki gece kulübü Pulse’ta 49 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan sonra Trudeau, Toronto’nun geleneksel onur yürüyüşünün bu yıl daha duygusal olduğunu söyledi.

KÖLN'DE 1 MİLYON KİŞİ TOPLANDI

Öte yanadan Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre eşcinsellerin haklarını talep etmek ve görünürlüklerini kutladıkları Christopher Street Günü dolayısıyla Köln’de bir milyona yakın kişi toplandı. Köln Lezbiyen ve Eşcinseller Günü etkinliğinin sözcüsü Nils Schmidt, bu katılım oranıyla Orlando'da eşcinsellerin gittiği kafeye düzenlenen saldırı sonrası, katılımcı sayısının düşeceğinden kuşku duyan kişilerin şüphelerinin de çürütüldüğünü kaydetti.