IŞİD Bangladeş'te kafeye saldırdı

IŞİD, Bangladeş'in başkenti Dakka'da yabancı diplomatların gittiği bir kafeye düzenlediği baskında 20 kişiyi öldürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD, 1 Temmuz akşamı Bangladeş'in başkenti Dakka'da bulunan ve yabancıların uğrak yerlerinden biri olan kafeye baskın düzenleyerek aralarında 1 Japonya ve 7 İtalya vatandaşının da olduğu yaklaşık 20 kişiyi rehin aldı.

Reuters'a açıklama yapan Bangladeşli yetkililer, polisin düzenlediği operasyonlar sonucunda en az 13 rehinenin kurtarıldığını açıkladı.

Bangladeş Başbakanı Sheikh Hasina, silahlı saldırganlardan birinin yakalanarak göz altına alındığını, diğer 6'sının ise polisin operasyonu sırasında öldürüldüğünü söyledi. Rehinelerden 13'ünün kurtarıldığını ifade eden Hasina, polisin bütün rehineleri kurtaramadığını belirtti.

Bangladeş hükümet sözcüsü Rashidul Hasan ise operasyonun bittiğini ve durumun kontrol atında olduğunu açıkladı. IŞİD, saldırı sonucunda 24 kişiyi öldürdüğünü duyursa da Bangladeş polisi bu iddiaları yalanlayarak 2 polis memurunun öldüğünü, yaklaşık 20 kişinin yaralandığını belirtmişti.

Bangladeş ordusu, yaptığı son açıklamada 20 sivilin yaşamını yitirdiğini, aralarında 1 Japonya, 2 Sri Lanka vatandaşının da olduğu 13 rehinenin kurtarıldığını duyurdu.