"Türkiye'nin Musul'da emelleri var"

Televizyon programında katılan Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Türkiye'ye savaş uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Televizyon programına katılan Irak Başbakanı Haydar El-İbadi, Musul'ın IŞİD'eden alınması operasyonuna Türkiye'nin katılmasının savaş çıkarabileceğini söyledi. Eski başbakan Nuri El-Maliki ise Atatürk Havalimanı'na düzenlenen saldırının doğal olduğunu söyledi.

Irak Başbakanı İbadi, Türkiye'nin Musul'u kurtarma operasyonuna katılmasının daha büyük bir savaşa yol açacağını öner sürdü. Türkiye'nin Musul üzerinde emelleri olduğu söyleyen İbadi, "Türkiye'nin olası Musul müdahalesi ve bölgeye yayılmasının, ISİD'i aşacak büyük bir savaşa yol açacağı" yönünde açıklama yaptı.

"Türkiye ilk başta komşu ülkelerle sıfır sorun politikası benimsemişti" diyen İbadi, buna karşın Irak'ta meydana gelen çeşitli saldırılarının 'bazı komşu ülkeler' kanalıyla gerçekleştiğini iddia etti.

"İSTANBUL SALDIRISI DOĞAL" 

Eski başbakan ve Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri El Maliki, Twitter hesabından, İstanbul'da yaşanan saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Saldırıyı kınayan Maliki, saldırının "radikal ve terörist güçlere kapıyı açmanın doğal bir sonucu" olduğunu iddia etti. (DHA)

maliki tweet