Putin, Türkiye ambargosunu kaldırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bugün telefonda görüşen Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Türkiye'ye yönelik ticari ve turistik yasakları kaldıracağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Kremlin, Putin'in Türkiye ve Rusya arasındaki ticari işbirliğinin yeniden kurulması talimatı verdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesine ilişkin Kremlin'den açıklama geldi. Putin'in, ticari ilişkiler de dahil olmak üzere, Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda hükümeti görevlendirdiği açıklandı.

Açıklamaya göre, Putin, Rus turistlerin Türkiye'yi ziyaret etmesine yönelik kısıtlamaları kaldırma kararı aldı. Putin ayrıca, iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin yeniden kurulmasına ilişkin Türkiye ile müzakerelerin başlatılması için Rus hükümetine talimat verdi.

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pazartesi günü gönderdiği mektubun, Türkiye-Rusyailişkilerindeki "kriz döneminin" bitmesi için zemin oluşturduğunu söyledi.

Türkiye sınırını ihlal ettiği öne sürülen Rus savaş uçağının 24 Kasım tarihinde F-16'larca vurulmasının ardından Ankara-Moskova ilişkileri kopmuştu.

Haberin tamamı