İsrail Cumhurbaşkanı, taziye mesajı gönderdi

İsrail Cunhurbaşkanı Reuven Rivlin, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırının ardından taziye mesajı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan bombalı ve silahlı saldırı sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, İsrail Cumhurbaşkanlığı internet sitesinden yayınlanan mesajda "Size ve Türk halkına, Atatürk Havalimanı'nda dün akşam gerçekleşen saldırının ardından en içten taziyelerimi ifade etmek için yazıyorum. Bu namert, kanlı saldırı maalesef bizim bölgemizde ve dünyamızda gördüğümüz yakıcı nefretin bir örneğidir" denildi.

İsrail ile Türkiye arasındaki "normalleşme" çabalarına değinen Rivlin, İsrail'in her türlü yardıma hazır olduğunu belirtti. İki ülkenin 'teröre' karşı birlikte duracak güçlü bir mesaj göndereceğini vurgulayan Rivlin, "Tüm İsrail halkı adına, hayatını kaybedenlerin ailelerine dualarımızı, yaralananlara da acil şifa dileklerimizi gönderiyoruz" dedi.

İsrail'in, Türkiye'de bulunan diplomatik temsilcilikleri de resmi Facebook hesaplarından yaptıkları açıklamada, saldırıyı kınadı ve başsağlığı diledi.

PERES DE KINADI

Jerusalem Post'un haberine göre, İsrail eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres de saldırıyı kınadı. Peres'in, "Terör karşısında yılmayanlar şunu bilsinler ki, bu tip saldırıların ağır sonuçları olacak... Dünya liderlerine, teröre karşı tavizsiz bir savaşa katılmak adına ellerini birleştirmeleri için çağrıda bulunuyorum" dediği aktarıldı.