Dünyadan tepki yağıyor: Kalbimiz İstanbul'da

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda üç canlı bombayla düzenlenen saldırı dünyayı da dehşete düşürdü. Liderlerden Ankara'ya kınama ve başsağlığı mesajları yağdı.

Google Haberlere Abone ol

'DEHŞETE DÜŞTÜM'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, "Kalbim, kurbanların aileleri, yaralananlar ve Türk halkıyla beraber" mesajını yazdı.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyip "Böyle zamanlarda birarada olmalıyız" dedi.

MERKEL'İN MESAJI BRÜKSEL'DEN

Almanya Başbakanı Angela Merkel 'bu yeni ve sinsi terör saldırısından ötürü sarsıldığını' söyledi. AB Zirvesi nedeniyle Brüksel'de bulunan Merkel, “Buradan, Türk halkına teröre karşı mücadelede birlik olduğumuzu ve birbirimize destek olacağımızı iletmek istiyorum” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Hammond, 'İstanbul'daki saldırılardan dolayı dehşete düştüm. Düşüncelerim patlamada hayatını kaybeden ve etkilenenlerle. Yardıma hazırız” ifadelerini kullandı.

'BARBARCA'

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Twitter hesabında şu ifadeleri kullandı: "İstanbul Havalimanı'na düzenlenen barbarca saldırı karşısında dehşete düşmüş bir durumdayım. Fransa, teröre karşı Türklerle birliktedir."

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, “Türk halkı ve hükümetine taziyelerimi bildiriyorum. Bu tip olaylar bir kez daha gösteriyor ki, uluslararası terörizm tehdidine karşı birlik içinde tutarlı ve güçlü bir tepki vermeliyiz. İtalyan halkı ve İtalyan hükümeti adına, Türklere yakınlığımızı ve dayanışmamızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Üç canlı bombayla düzenlenen saldırıya Ortadoğu ülkelerinden de kınama yağdı.

Etiketler istanbul IŞİD terör