Aralarındaki 'fark' İstanbul saldırısında bile kapanmadı!

İstanbul Atatürk Havalimanı'na düzenlenen saldırı, ABD'de başkanlık seçimlerinin iki adayını bir kez daha 'ayrı düşürdü'. Cumhuriyetçi Trump konuyu yine göçmen karşıtlığına getirirken, Demokrat Clinton kapsayıcı bir mesaj verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de kasım ayında düzenlenen başkanlık seçimlerinin Demokrat adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi aday Donald Trump da İstanbul'da düzenlenen saldırıları kınayanlar arasındaydı. İki adayın kınama mesajları, uluslararası siyasete bakışları arasındaki farkı bir kez daha ortaya koydu.

TRUMP: ABD'NİN DIŞINDA TUTMALIYIZ

Göçmen karşıtlığı, hatta ırkçılığıyla bilinen Trump, Twitter'dan yazdığı ilk mesajında 'dışlayıcı' bir tavır sergiledi: "Bir terör saldırısı daha. Bu kez Türkiye'de. Dünya ne olduğunu bir noktada anlayacak mı? Çok üzücü. Bu korkunç terörü ABD'nin dışında tutmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız." Trump'ın resmi kampanyasının daha sonra yayımladığı mesajda da taziye dilekleri iletildi; "Tüm dünya şaşkın ve korku içinde" denildi.

CLINTON: İŞBİRLİĞİNİ DERİNLEŞTİRMELİYİZ

Clinton ise bu saldırının 'ABD'nin geri adım atamayacağı' anlamına geldiğini belirterek işbirliği mesajı verdi: "Bu tehdide karşı koymak için Ortadoğu ve Avrupa'daki müttefiklerimiz ve ortaklarımızla işbirliğini derinleştirmeliyiz. Ülkemizi korumak ve güvenli kılmak için böylesi bir işbirliği hayati önemde."