İngilizce AB resmi dilleri arasından çıkarılacak

Avrupa Birliği (AB) Hukuk Komisyonu Başkanı Danuta Maria Hübner, Birleşik Krallık’ın üyelikten ayrılması durumunda İngilizce’nin AB resmi dilleri arasından çıkarılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere’de AB referandumu sonrası çıkan karar, birliğin resmi dilleri ile ilgili tartışmalara da yansıdı. AB Hukuk Komisyonu Başkanı Polonyalı Milletvekili Danuta Maria Hübner, İngiltere’nin Birlik üyeliğinin sona erdiği tarihte İngilizce’nin resmi diller arasından çıkarılacağını söyledi. İngilizce’nin İngiltere tarafından resmi dil olarak kaydedildiği için AB’de kullanılan 24 resmi dilden biri olduğunu belirten Hübner, üyeliğin sona erdiği tarihte İngilizce’nin resmi diller arasından çıkarılacağını söyledi.

İngiliz dilini 28 AB üyesi ülkeden sadece İngiltere’nin resmi dil olarak kaydettirdiğinin altını çizen Hübner, "İngiltere artık AB üyesi değilse İngilizce de resmi dil statüsünü kaybeder" dedi.

AB KURUMLARININ EN YAYGIN DİLİ

İngilizce, AB kurumları arasında en yaygın dil olarak kullanılıyor. AB rakamlarına göre, Avrupa Parlamentosunda hazırlanan belgelerin 1997’de yüzde 45’i İngilizce iken, bu oran 2014’te yüzde 80’i aştı.