'Harry Potter'dan Brexit isyanı: Büyü lazım!

Birleşik Krallık’taki referandumdan AB’den ayrılma kararı çıkması Harry Potter'ın yazarı J.K. Rowling'i de şaşırttı: Büyü yapmayı hiç bu kadar istememiştim

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AB'den ayrılma kararı, İngiliz sanatçıları da şaşkına çevirmiş görünüyor. Harry Potter serisinin yazarı İngiliz J.K. Rowling, ülkeyi referanduma götüren Başbakan David Cameron’a tepki gösterdi. İskoçya’da yaşayan Rowling, “Büyü yapmayı hiç bu kadar istememiştim. Şimdi İskoçya da bağımsızlık arayışına girecek. Cameron’ın mirası, iki birliği bölmek olacak.

İSKOÇ BELLE AND SEBASTIAN 'ÜZGÜN'

Ünlü İskoç müzik grubu Belle And Sebastian’ın vokalisti Stuart Murdoch da İskoçya’nın referandumla bağımsızlık isteyeceğini savundu: “Üzgünüm, üzgünüm, üzgünüm. Avrupa, İskoçya halkının senden uzun süre uzak kalacağını sanmıyorum. Bu belki de yeni bir başlangıç.”

JOHNNY MARR: ÇOĞUNLUK NE YAPTIĞINI BİLMİYOR

Efsanevi rock grubu The Smiths’in gitaristi Johnny Marr ise tartışmayı ‘tanıdık’ cümlelerle ele aldı: “Azınlıkta olduğum için hiç bu kadar mutlu hissetmemiştim. Çoğunluğun ne yaptığını bildiğini söyleyebilen yoktur. Diğerlerinin kenetlenmesi için artık daha fazla sebep var.