"ABD, PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmiyor"

Adana'da düzenlenen Bağımsızlık Günü resepsiyonuna katılan ABD Büyükelçisi John Bass, PYD ile ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi John Bass, Demokratik Birlik Partisi'ni (PYD) terör örgütü olarak görmediklerini söyledi.

Büyükelçi John Bass, ABD'nin Adana Konsolosluğu tarafından düzenlenen Bağımsızlık Günü resepsiyonuna katıldı. Bir otelde düzenlenen resepsiyonda açıklama yapan Bass, "Türkiye ile ABD arasında uzun ve sağlıklı bir ilişki var" dedi.

Suriye'de faaliyet gösteren PYD'yi terör örgütü olarak görüp görmedikleri ve IŞİD'le ilgili soru üzerine Bass şunları söyledi:

"IŞİD'e karşı başarı elde ediyoruz. Irak'ta yüzde 50, Suriye'de yüzde 20 toprak kaybetti örgüt. Ve daha çok yapacak işimiz var. IŞİD'e karşı savaşan grup ve grupları desteklemeye devam edeceğiz. Ve Türk hükümetiyle de sıkı çalışmamızı sürdüreceğiz. Ama diğer taraftan Türkiye'nin hassasiyetlerini anlıyoruz. PKK'ye çağrı yapmaya, silahlarını bırakması için, terörist aktivitelerini bırakması için ve politik müzakerelere dönmesi için çağrı yapmaya devam ediyoruz. Daha önce Washington'dakilerin söylediği gibi PYD'yi bir terörist organizasyon olarak kabul etmiyor. ABD, PKK'yi bir terörist organizasyon olarak kabul ediyor ve PKK'nin saldırılarını kınıyor, ama buna karşın Türkiye'nin hassasiyetlerini anlıyoruz ve PKK'yı destekleyen organizasyonlara karşı hassasiyetlerini anlayışla karşılıyoruz." (DHA)

Etiketler IŞİD John Bass PYD