Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, Peşmergeyi ziyaret etti

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, Mahmur Operasyonlar Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Türkmen Cephesi Başkanı Başkanı Erşet Salihi, Mahmur Operasyonlar Komutanlığı'nı ziyaret etti.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) ve Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşet Salihi, mültecilerin durumunu incelemek için Mahmur Operasyonlar Komutanlığı'nın ziyaret etti. Salihi'ye, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi parlamentosu üyesi Aydın Maruf, Musul İl Meclis Başkan Yardımcısı Nürettin Kaplan, ITC Musul İl Başkanı Muhammet Efendioğlu da eşlik etti.

Heyeti, Peşmerge komutanı General Kakıl Mamend ve Peşmerge subayları karşıladı. Görüşmede, Musul'u kurtarma operasyonu ile mültecilerin insani durumu ve ihtiyaçları ele alındı.

FELLUCE'DEN DERS ALINMALI

Salihi, Peşmerge'nin Musul'un kurtarılması ve mültecilere yardımda katkılarına değinerek, ilk günden beri Peşmerge'nin verdiği büyük mücadeleyi ve fedakarlıkları takdir ettiğini söyledi. Ayrıca Felluce operasyonundan ders alarak Musul'un kurtarılmasında aynı hataya düşmemeleri gerektiğini dile getirdi. Salihi, Musullu göçmenler için bir göç komisyonunun şimdiden kurulmasını talep ederken, Musul'un kurtarılması operasyonu sırasında fazlaca göç yaşanacağından endişe ettiklerini ifade ederek, kamp ve çadır hazırlıklarını şimdiden yapmaları gerektiğini kaydetti.

Salihi ayrıca tüm sivil toplum örgütlerine, göçmenleri karşılamak için Kürdistan Bölgesel Hükümeti ve merkezi hükümet ile işbirliği yapmaları ve yardımcı olmaları çağrısı yaptı. Peşmerge Komutanı General Kakıl Mamend ise, Milletvekili Erşet Salihi ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. (DHA)