Gazeteci Isaak, 15 yıldır hakim yüzü görmedi

Eritre'de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan İsveçli gazeteci Dawit Isaak, 15 yıldır hakim karşısına çıkmayı bekliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveçli gazeteci Dawit Isaak, Afrika ülkesi olan Eritre'de 15 yıldır tutuklu bulunuyor. Gözaltına alındığı 2001 yılından beri Isaak'ı, gören olmadı.

İsveçli gazeteci Dawit Isaak, 23 Eylül 2001'de iki güvenlik görevlisi tarafından gözaltına alındı. 15 yıldır hakim karşısına çıkarılmayan Isaak'ı o günden beri gören olmadı.

Fransız radyo kanalı RFI, Eritre Dışişleri Bakanı Osman Saleh'le bir söyleşi yaptı. Dün yayınlanan söyleşide Saleh'e tutuklu gazeteciler ve muhaliflerle ilgili sorular yöneltildi.

"HÜKÜMET KARAR VERİR"

İsveçli Gazeteci Dawid Isaak'ın yaşayıp yaşamadığını soran bir gazeteciye bakan Osman Saleh "Dawit Isaak yaşıyor" sözleriyle cevap verdi.

Isaak'ın ne zaman yargını önüne çıkarılacağı sorusuna ise Saleh, şu cevabı verdi: "Bizim bağımsız bir yargı sistemimiz var. Ancak bu politik mahkumlarla ilgili bir durum. Bu durumda kararı Eritre Hükümeti verir."

Gazeteci Dawit Isaak, 2001 yılında Eritre Devlet Başkanı Isaias Afewerki'yi eleştirerek ülkede demokratik reformların yapılmasını istedikleri için tutuklanan "15'ler Grubu" nun haberini yaptıktan sonra gözaltına alınmıştı. Eritre Hükümeti, Isaak'a "devlet güvenliğine karşı" suç işlediği iddiası yöneltiyor. (DHA)