Peşmerge, Musul'un etrafındaki köyleri geri aldı

IŞİD kontrolünde bulunan Musul'u geri almak için operasyon yapan Peşmergeler, köylerin büyük bir kısmını kontrol altına aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak'ın ikinci büyük şehir olan ve Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ele geçirdiği Musul'u örgütten geri almak için başlatılan operasyon devam ediyor. Gönüllü Peşmerge birlikleri, Musul'un etrafındaki köylerin büyük kısmını kontrol altına aldı.

Musul'un Başika bölgesinde IŞİD'le savaşan ve gönüllülerden oluşan Heza Agiri Birliği'nin Batmanlı komutanı Kerim Selahattin Tahir, köylerin büyük çoğunluğunu geri aldıklarını ve Musul'a 11 kilometre uzaklıkta beklediklerini söyledi.

Peşmergeler, IŞİD'in köyleri tekrar ele geçirmemesi için derin ve geniş hendekler kazıyor. Boşaltılmış köylerde nöbet tutan Peşmergeler, IŞİD korkusu yüzünden köylerini terk eden ve hasat zamanı geri dönen köylülerin güven içinde tarlalarına gitmelerini sağlıyor.

"MUSUL'U ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ"

Heza Agiri Birliği'nin aslen Batmanlı olan Komutanı Kerim Selahattin Tahir, Musul'un etrafının Peşmerge ve koalisyon güçleri tarafından sarıldığını belirterek şöyle dedi:

"İnşallah yakın zamanda bu milleti, bu barbarlardan kurtaracağız. Ben bir Heza Agiri (Ateş Birliği) Peşmergesiyim. Bu IŞİD barbarlarının karşısında bulunan cephenin önündeyim ve canımı siper etmişim. Şuan bulunduğumuz cephe IŞİD işgalinde bulunan Musul'a 11 kilometre uzaklıkta doğu tarafımızda Türk askeri birliğinin bulunduğu Başika ve batı tarafımızda IŞİD işgalinden yeni kurtarılmış Tıleskof var. Musul'un çevresini sarmış durumdayız. Tekrar umut ediyorum ki içinde Asuri, Türkmen, Ezidi ve diğer tüm halkların yaşadığı Musul'u özgürleştireceğiz. Peşmerge, Kürdistan halkların olduğu her karış toprağını ve şerefini korumak için mücadele ediyor. Bizler de Heza Agiri olarak kanımızın son damlasına kadar nerede mücadele etmemiz gerekiyorsa orada mücadele edeceğiz." (DHA)