İngiltere İşçi Partisi vekili silahlı saldırıda ağır yaralandı

İngiltere'de İşçi Partisi milletvekili Jo Cox, Leeds kenti yakınlarında uğradığı bıçaklı ve silahlı saldırıda yaralandı. Cox'un hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de İşçi Partili milletvekili Jo Cox, Leeds kenti yakınlarındaki Birstall köyünde saldırıya uğradı. Hurriyet.com.tr'nin haberine göre, seçim bölgesinde saldırıya uğrayan Cox'un hem bıçaklandığı hem de silahla vurulduğu bildirildi. Bir görgü tanığı, Cox'a iki el ateş edildiğini söyledi. Helikopterle Leeds kentindeki bir hastaneye kaldırılan Cox'un hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Saldırıda 40-50'li yaşlarındaki bir erkeğin de hafif şekilde yaralandığı duyuruldu.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

West Yorkshire polisi saldırının ardından 52 yaşındaki bir erkeğin gözaltına alındığını duyurdu. Sosyal medyada yer alan yorumlarda olayın bölgede büyük paniğe yol açtığı belirtilirken, çok sayıda polis ekibinin bölgeye gönderildiği kaydedildi. Ana muhalefetteki İşçi Partisi'ne mensup Cox, 41 yaşında ve iki çocuk annesi. 23 Haziran'da yapılacak AB referandumunda ülkenin birlikte kalmasından yana kampanya yürüten Cox, geçen günlerde İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'i eleştirmesiyle gündeme gelmişti. Corybn, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "büyük şok" yaşadığını söyledi.