Fransa'da ulaşım durma noktasına geldi

Fransa'da devam eden grevler nedeniyle EURO 2016 maçlarını izlemek isteyenler yolda kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da yeni çalışma yasası tasarısının geri çekilmesini talebiyle başlayan grevler devam ediyor. Sendikaların bugün için yaptığı grev çağrısı etkili olurken, ülkede ulaşım durma noktasına geldi. Fransa'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası da grevlerden etkilenirken, 14 Haziran'da biteceği söylenen grevin süresinin uzatıldığı açıklandı.

Ulaşım sektörünün hemen bütün işkollarında etkili olan greve taksiciler de destek verdi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanan maçlar için şehir değiştirmek isteyen gazeteciler ve taraftarlar da grevlerden etkilendi.

Fransa Demiryolu İşletmelerinden (SNCF) yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 hızlı trenden biri çalışmayacak, banliyö ve şehirlerarası trenlerin ise üçte biri hizmet vermeyecek şekilde greve katılıyor. Avrupa Futbol Şampiyonası dönemine denk geldiği için hızlı tren fiyatları tavan yaptı.

Grev kararı alan başka bir kurum olan Air France pilotları ise Fransız basınına yaptıkları açıklamalarda, grevler nedeniyle bugün beş uçuştan birinin gerçekleşmeyeceğini bildirdi.

Grevlere ve protestolara neden olan yasa tasarısı onaylanırsa, günlük azami 10 saatlik çalışma süresi 12 saate çıkarılacak ve işçi haklarında kayıplara neden olacak. Sendikalar, hükümetin tasarıyı geri çekmesini, aksi halde geri adım atmayacaklarının altını çiziyor. (DHA)