AB Türkiye Büyükelçisi Haber istifa etti

Türkiye ile AB arasında vize muafiyeti müzakereleriyle ilgili sözleri Türkiye'den tepki çeken Büyükelçi Hansjörg Haber istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği'nin Türkiye Büyükelçisi Hansjörg Haber görevinden istifa etti. Alman Büyükelçi Haber, Ağustos 2015'te AB Türkiye Delegasyonu Başkanlığı'na getirilmişti.

AB'nin Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber istifa etti. Hürriyet gazetesinin haberine göre, geçen ay gazetecilere verdiği brifingde vize muafiyeti sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavrını eleştirmişti. Haber'in "Bir atasözümüz var, 'Türk gibi başlayıp Alman gibi bitirmek' diye, burada tersi oldu" sözlerine AB Bakanı Volkan Bozkır sert tepki göstermişti.

Büyükelçi Haber, sözleri nedeniyle Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmış ve kendisinden açıklama istenmişti. Haber'in konuyla ilgili olark Bürksel'den gelen baskılar nedeniyle istifa ettiği söyleniyor.

Türkiye ile AB arasında gerginliğe neden olan gelişmeler sonrasında AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin, Haber’den istifasını istediği öğrenildi. Bunun üzerine Almanya devreye girerek sorunu gidermeye çalıştıysa da durumda bir değişiklik olmadı. Bunun üzerine Haber istifa kararı aldı. Haber’in yaklaşık bir ay içinde fiilen görevden ayrılması bekleniyor.

Etiketler ab Avrupa Birliği