Yeni Akit, Daily Mail'ın diline düştü

Yeni Akit'in ABD'de bir eşcinsel barına düzenlenen terör saldırısını haberleştirme biçimi Daily Mail'in gözünden kaçmadı.

Google Haberlere Abone ol

Nefret söylemi içeren haber diliyle tepki çeken Yeni Akit gazetesi, ABD'de en az 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını ‘Sapkın eşcinsellerin gittiği barda ölü sayısı 50’ye çıktı!’ başlığıyla verince, İngiltere'nin sağ eğilimli gazetesi Daily Mail'in diline düştü. Daily Mail, Yeni Akit'in 'güçlü bağlara' sahip olduğu 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın görüşlerini dillendirdiğini' savundu.

'ÖZGÜR HAREKET EDEBİLEN YAYINLARDAN BİRİ'

'Erdoğan'la güçlü bağları bulunan Türk gazetesinden homofobik başlık' manşetiyle verilen haberde şu ifadeler dikkat çekti: "Başta LGBTi toplumu olmak üzere, Ermeniler, Yahudiler ve Hıristiyanlara karşı nefret söylemiyle bilinen sağcı Akit gazetesi, bu haberi Türkiye'de basın üzerindeki artan baskıya rağmen yayınlayabildi. Yeni Akit, geçmişte Erdoğan'ın liderliğini yaptığı AKP'yi uzun süredir destekliyor. Gazete, basın özgürlüğünün ciddi biçimde kısıtlandığı bu ülkede, Erdoğan'la güçlü bağlara sahip olmasıyla biliniyor... Ülkede Akit gibi özgürce hareket edebilen yayınların, Erdoğan ve rejiminin görüşlerini fiilen dillendirdiği düşünülüyor."

ABD'nin Orlando kentindeki bir eşcinsel barına, IŞİD'le bağlantılı Ömer Metin'in 12 Haziran'da düzenlediği saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetmişti.

Etiketler Yeni Akit Daily Mail