Orlando sonrası Trump gözünü camilere dikti

ABD'deki terör saldırısı, başkan adayları Clinton ve Trump'ı göçmen politikaları konusunda bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Google Haberlere Abone ol

ABD'de 49 kişinin öldürüldüğü terör saldırısı, başkan adayları Hillary Clinton ile Donald Trump'ı göçmen politikaları konusunda bir kez daha karşı karşıya getirdi. Cumhuriyetçilerin olası adayı Trump IŞİD'in üstlendiği katliamdan 'radikal İslam'ı sorumlu tutup Müslüman göçmenleri hedef aldı. Demokrat aday Clinton ise "Bütün bir dine savaş açamayız" dedi.

TRUMP: CAMİLERDEN İSTİHBARAT TOPLAMALIYIZ

Trump yazılı açıklamasında ABD Başkanı Barack Obama'nın saldırı hakkında 'radikal İslam' ifadesini kullanmamasını diline dolayıp "Eğer bu saldırıdan sonra Hillary Clinton da 'radikal İslam' diyemiyorsa yarıştan çekilmeli" dedi. Trump, Afganistan kökenli saldırgan Ömer Metin'in babasının Taliban'ı desteklediğine dikkat çekerek, "Her yıl Ortadoğu'dan 100 binden fazla göçmen kabul ediyoruz. 11 Eylül'den bu yana yüzlerce göçmen ve çocukları ABD'de terörle suçlandı" ifadelerini kullandı. Cumhuriyetçi lider, "Eğer hızla sertleşmez ve akıllanmazsak, bir ülkemiz kalmayacak... Artık siyaseten doğrucu olamayız" dedi.

Trump, CNN'e yaptığı açıklamada da Orlando'daki gibi saldırıları önleme için istihbarat faaliyetlerinin artırılması çağrısı yaptı; "Camilere ve cemaate bakmamız lazım" diye konuştu.

CLINTON: TEK BİR DİNE SAVAŞ AÇAMAYIZ

Demokrat aday Clinton ise katliamdan sonra yaptığı açıklamada "Tek bir dini şeytanlaştıramayız, tek bir dine savaş açamayız" diye konuştu. Clinton bu tür saldırıları engellemek için daha sıkı önlemler alınmasına destek vereceğini ama aynı zamanda Amerikalı Müslümanların haklarını da koruyacağını belirtti.