Orlando saldırganı eski eşini dövüyormuş

Orlando katliamını gerçekleştiren Ömer Metin'in eski eşi evliliği boyunca şiddete maruz kaldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin 11 Eylül'den bu yana sahne olduğu en kanlı saldırıyı düzenleyen Ömer Metin'e dair ayrıntılar ortaya çıkıyor. Saldırganın babası, "Kalbinde böyle bir nefret olduğunu bilmiyordum" derken, eski eşi de evlilikleri sırasında şiddet gördüğünü söyledi.

BABASI: ŞOKTAYIZ

Afganistan kökenli Ömer Metin, Orlando'da eşcinsellerin gittiği bir gece kulübünde 49 kişiyi öldürmüş, saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Metin'in babası Afganistan'dan yayınladığı açıklamada, "Neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum. Kalbinde böyle bir nefret barındırdığını bilmiyordum. Çok üzgünüm. Özür diliyoruz. Bütün ülke gibi şoktayız" dedi. Metin, oğlunun Ramazan'da neden böyle bir şey yaptığına anlam veremediğini de söyleyerek, "Eşcinselliği sadece Allah yargılar" diye konuştu. Baba Metin,

ESKİ EŞİNİ DÖVÜYORMUŞ

Eski eşi Sitora Yusufi ise Metin'in akli dengesinin yerinde olmadığını savundu. Evlendikten sonra kendisine şiddet uyguladığını anlatan Yusufi, "Akıl sağlığı yerinde değildi, bipolar rahatsızlığı vardı. Çamaşır veya bulaşığı bahane edip beni döverdi" dedi.

Metin'in Yusufi'den sonra evlendiği ve bir çocuk sahibi olduğu ikinci eşi ise henüz açıklama yapmış değil.