'Katar işi' adalet: 'Tecavüze uğradım' dedi, zinadan ceza aldı

Hollandalı bir kadın, Katar'da tecavüz şikayetiyle polise başvurdu. Ancak 'zina yapmak'tan suçlu bulundu...

Google Haberlere Abone ol

Katar'da tecavüze uğradığı gerekçesiyle polise şikayette bulunan bir Hollandalı kadın zinadan 'suçlu' bulundu. 824 dolar para cezasına çarptırılan kadın sınırdışı edilecek. Tecavüzle suçlanan erkek ise zina suçundan 100, alkol içmekten 40 kırbaç cezası aldı.

22 yaşındaki Hollandalı kadın, 15 Mart'ta tecavüze uğradığını söyleyerek polise başvurmuştu. Ancak Katar polisi kadını zina suçlamasıyla gözaltına aldı. Avukatı Brian Lokollo dava sürecinde, müvekkilinin tatil yaptığı Doha'da bir otele eğlenmeye gittiğini, dans pistinden masaya döndüğünde içkisine yabancı madde karıştırıldığını, bu nedenle bayıldığını ve ertesi sabah tanımadığı bir evde, tecavüze uğramış halde uyandığını aktardı. Tecavüzle suçlanan erkek ise kadının rızası olduğunu öne sürüyordu.

MÜSLÜMAN OLSAYDI...

Katar yasalarına göre tecavüzün kesinleşmesi için kadının 'hiçbir şekilde gönüllü olmadığının' kanıtlanması gerekirken, mahkeme Hollandalı mağdurun 'evlilik dışı ilişki'ye girdiğine hükmetti. Adı açıklanmayan kadın, zina nedeniyle 824 dolar para cezasına çarptırıldı. Kadının ülkeyi bir an evvel terk etmek istediği belirtilirken, Katarlı yetkililer para cezasını öder ödemez sınırdışı edileceğini açıklandı. Katar merkezli El Cezire televizyonuna konuşan bir mahkeme yetkilisi ise cezanın 'yumuşak' olduğunu savunup "Müslüman olsaydı en az beş yıl hapis cezası alırdı" dedi.

Katar'da 'zina' suçunun kapsamı son derece geniş tutulurken, 2009-2011 arasında en az 45 kişi bu sebepten kırbaç cezası aldığı biliniyor.