Florida saldırganın kimliği belli oldu

ABD’nin Florida eyaletindeki Orlando şehrinde bir gay bara saldırı düzenleyen kişinin kimliği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde, genel olarak eşcinsellerin gittiği gece kulübüne silahlı saldırı düzenleyen ve 50 kişinin ölümüne, 53 kişinin de yaralanmasına yol açan Ömer Metin’in, saldırıdan önce 911’i aradığı ve IŞİD’e bağlılık yemini ettiği öne sürüldü. Pulse Club adlı gece kulübü önünde çevreye ateş açan ve daha sonra kulübe girerek içeridekileri rehin alan Afgan asıllı 29 yaşındaki Ömer Sıddık Metin isimli saldırganın özel bir güvenlik şirketinde çalıştığı belirtildi.

Yerel saatle 0202’de (TSİ 0902) saldırıyı başlatan Ömer Metin, sabah 05:00’da, gece kulübünde bulunanları yaylım ateşine tuttu. Orlando polisi yaptığı açıklamada "olayın bir terör saldırısı" olduğunu açıkladı. Saldırganın üzerinde herhangi bir patlayıcı madde bulunmazken, saldırıda kullandığı tüfek ve tabanca ile birlikte ölü olarak ele geçirildi. Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Ömer Metin’in babasının, oğlunun bu tür bir saldırıyı neden gerçekleştirdiğini bilmediği, ancak oğlunun zaman zaman eşcinsellere karşı söylemleri olduğu belirtildi.

BABASI CUMHURBAŞKANI ADAYI

Onlarca kişiyi öldüren saldırganın babası Sıddık Metin ise "Tüm ülke gibi biz de şoktayız" şeklinde konuştu.Oğlunun terörle bağlantısı olmadığını savunan baba, saldırının eşcinsellere yönelik bir nefret eylem olduğunu öne sürdü. Metin, "Oğlum Miamı'de gördüğü bazı eşcinsellere çok öfkelenmişti. Saldırının sebebi bu olabilir" şeklinde konuştu. Florida'da yaşayan baba Metin'in geçen yıl Afganistan'da düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğu belirtiliyor.

OBAMA: SİLAH SATIŞINA ÖNLEM ALINMALI

ABD Başkanı Obama ise saldırıyı "terör ve nefret saldırısı" olarak niteledi. Başkan Obama, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, saldırının bir kez daha ABD’de silah satın almanın ne kadar kolay olduğunu gösterdiğini, buna karşı önlem alınmazsa, okullarda, gece kulüplerinde, meydanlarda, sinema salonlarında bu tür saldırıların önüne geçilemeyeceğini belirtti. Obama bu tür saldırıların Amerikalıları korkutamayacağını, Amerikalılar arasındaki birlik ve dayanışmanın süreceğini belirterek, saldırıda yaşamını yitirenler ve aileleri için dua ettiklerini söyledi.(DHA)