Libya'da IŞİD'in kalesine girildi

Libya'da hükümet güçleri, IŞİD'in hakimiyetindeki Sirte'ye girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Libya birlik hükümetine (Milli Uyum Hükümeti-GNA) bağlı güçler, 2015 yılından beri IŞİD'in kontrolünde bulunan Sirte şehir merkezine girdi. Askeri sözcü Muhammed Gasri, çatışmaların devam ettiğini açıkladı.

Al Jazeera'nın haberine göre, askeri sözcü Muhammed Gasri, şehri önümüzdeki günlerde tamamen alabileceklerini söyledi. Gasri "IŞİD'in keskin nişancıları bizim için endişe kaynağı zira uzak mesafelerden atış yapabiliyorlar, bu da şehir içindeki çatışmalarda bizi aksatıyor" dedi.

Hükümet güçleri, IŞİD'e karşı başarıyla ilerlermesine rağmen kayıplar da veriyor. Çarşamba günü yaşanan çatışmalarda 15 asker öldü, 95 asker de yaralandı. Misrata kentindeki hastaneler dolu olduğu için yaralı askerler tedavi için Türkiye ya da İtalya'ya gönderiliyor. Hükümet, geçtiğimiz Perşembe günü kendisini destekleyen uluslararası güçlere tıbbi yardım çağrısı yaptı.

Libya'da Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden sonra, ülkede iki farklı hükümet ortaya çıktı. İki rakip hükümetin çatışmasından faydalanan IŞİD, 2015'ten itibaren Akdeniz kıyısında bulunan Sirte ve 250 kilometrelik sahil kesimini kontrol altına aldı.

Sirte aynı zamanda, 2011 yılında öldürülen Kaddafi'nin doğduğu şehirdi.

Etiketler libya IŞİD