İranlı futbolcuya ahlak polisinden 'Sünger Bob' cezası!

Ahlak polisinin 'kontrol'leri sıkılaştırdığı İran'da, milli futbolcu Makani parlak sarı pantolonu nedeniyle futboldan men edildi. İranlılar, 'Sünger Bob pantolonu' kararına tepkili.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da ahlak polisi bu kez milli bir futbolcuyu hedef aldı. Milli kaleci Sosha Makani'ye, 'Sünger Bob pantolonu' giydiği için İran liginden 6 ay men cezası verildi.

Futbol Federasyonu Ahlak Komitesi'nin cezası, Makani'nin parlak sarı renkteki gösterişli pantolonu giydiği bir fotoğrafın internette dolaşıma girmesinin ardından geldi. İran'ın spor haberleri ajansı Varzesh 3'e konuşan bir komite üyesi, “Bu kararı, Makani'nin görünüşü ve bunun toplumda yaratacağı etki nedeniyle verdik” dedi.

SORGUYA GİTMEYİ REDDETTİ

Komite üyesi, ünlü futbolcunun federasyona tekrar tekrar çağrılmasına rağmen sorgu için gitmeyi reddettiğini de açıkladı. Makani, ocak ayında da başı kapalı olmayan kadınlarla poz verdiği fotoğraflar nedeniyle kısa süreli hapis cezası almıştı.

'ŞORT GİYSEYDİ İDAM EDİLİRDİ'

Köklü Persepolis kulübünün 29 yaşındaki oyunucusuna verilen bu ceza tepki çekti. Bir Twitter kullanıcısı, Makani'nin 'Sünger Bob pantolonu yerine şortu giymesi halinde idam cezasına çarptırılacağını' yazdı. Pantolonu pek beğenmeyen bir başka kullanıcı ise “Sosha Makani'nin görüntüsü korkunçtu ama istediğinizi giyebilmek en temel haktır” yorumunu yaptı.

Asriran isimli internet sitesinden bir yorumcu da 'FIFA'nın yolsuzluk iddialarıyla uğraştığı bir dönemde İranlı futbol yetkililerinin futbolcuların saçı-başıyla ilgilenmesinin saçma olduğunu' yazdı.

FEMİNİST DÖVME DE KIZDIRMIŞTI...

İran'da ahlak polisinin 'kontrol'lerini son dönemde sıkılaştırdığı bilinirken, muhalifler özel hayatlarına yönelik bu müdahaleye tepkili. Son olarak, ünlü oyuncu Taraneh Alidoosti'nin Tahran'da bir basın toplantısında sol kolundaki feminist bir dövmenin görünmesi muhafazakarları kızdırmış, bazı izleyiciler sanatçının ekrana çıkmasının yasaklanmasının istemişti.