İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında soruşturma açıldı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu hakkında Fransız bir iş adamından 1 milyon doların üzerinde bağış aldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun seçim kampanyası için bir Fransız iş adamından 1 milyon dolardan fazla para aldığı iddia ediliyor. İş adamı Arnaud Mimran'ın bağış yaptığı iddialarıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Deutsche Welle'nin haberine göre, iddialara konu olan Fransız iş adamı Arnaud Mimran ülkesinde dolandırıcılıktan yargılanıyor. Mimran mahkemedeki ifadesinde Netanyahu'ya seçim kampanyası için 1 milyon dolardan fazla verdiğini söyledi. Bu ifade üzerine İsrail'de Netanyahu hakkında soruşturma başlatıldı. İddiaların doğruluğu kanıtlanırsa Netanyahu, İsrail'in seçim yasalarını ihlal etmiş olacak.

Başbakan Netanyahu ise hakkındaki iddiaları reddetti. Yapılan açıklamada iddialar 'her tür temelden yoksun bir yalan' olarak nitelendirilerek, Mimran'ın, Netanyahu'nun başbakan olmadığı 2001 yılında, yurtdışındaki diplomasi turları için kullanılan kamu hizmetleri fonuna 40 bin dolarlık bağış yaptığı belirtildi.

BAĞIŞ MAKBUZU BENDE

Pazartesi gecesi İsrail'deki bir televizyon kanalına açıklama yapan Mimran, 2001 yılında Netanyahu'nun özel banka hesabına kendi özel hesabından 1 milyon Fransız Frangı yatırdığını ve elinde makbuzun hala bulunduğunu söyleyerek, "Bu onun ya da benim saklayabileceğimiz birşey değil" dedi.

Daha önceden Netanyahu'nun Mimran'ın yatında çekilen tatil fotoğrafı da İsrail gazetelerinde yayımlanmıştı.